categoriezorgen
opdrachtgeverCentrum Geestelijke Gezondheidszorg Kempen vzw
locatieTurnhout
ontwerpteamGAB architecten, studiebureau Forté, studiebureau Zenga
periode
oppervlakte0 m2
Fotocredit: GAB architecten

over het project

CGG TURNHOUT

winnend wedstrijdontwerp

Het perceel is een verborgen parel en ligt te midden de stad. Gezien de erfgoedwaarde van de bestaande gebouwen op de site, worden deze in ere hersteld. Niet enkel visueel en bouwkundig maar in het ontwerp wordt ook getracht de oorspronkelijke betekenis, de kerngedachte terug te brengen, afgestemd met de nieuwe noden en het programma van eisen. De conceptvisie is dat de site, met al zijn onderdelen, gaande van gebouwen tot de buitenaanleg, wordt opgeladen zodat deze opnieuw een plaats in de stad kan worden waar men tot ontspanning, tot rust komt. Naast de bestaande elementen, Villa des Roses, zaaibedden, hoeve en serre, worden twee nieuwe gebouwen voorzien die de site vervolledigen en om aan het programma van eisen te kunnen voldoen. De nieuwe gebouwen stellen zich in dienst van de architecturale wandeling op de site.