categorieindustrie
opdrachtgeverUmicore nv
locatieHoboken
ontwerpteamGAB architecten, studiebureau Forté
periode2019 - 2021
oppervlakte5.130 m2
Fotocredit: Liesbet Goetschalckx

over het project

UMICORE AV + PEVO BIS

Na een grondige haalbaarheidsstudie omtrent een logistieke verbetering voor toegang tot de site voor zowel het vrachtverkeer als voor de contractoren en de noodzaak tot vernieuwing van de facilitaire voorzieningen voor deze contractoren wordt voorzien in een nieuw aankomst-/ en vertrekgebouw met een verhoogde capaciteit en bijhorend gebouw voor personeelsvoorzieningen voor de contractoren.
 
Het gebouw voor de personeelsvoorzieningen is gericht op alle nodige moderne comfort voor haar gebruikers. Het betreffen hoofdzakelijk kleed- en doucheruimtes. Op het gelijkvloers zijn nog een refter en sanitaire ruimten voorzien en bijkomend, in een publiek toegankelijk deel, enkele burelen voor interne bewaking rekening houdend met de dagelijkse werking van het gebouw.
 
Het aankomst-/ en vertrekgebouw betreft quasi uitsluitend een open landschapsbureel met ruime glaspartijen voor zicht op alle aankomende en vertrekkende vrachtverkeer.
 
De gebouwen zijn opgetrokken in een eenvoudige industriële architectuurtaal in duurzame materialen. Qua gevel sluiten deze overigens aan op de andere (recente) gebouwen op de site voor een uniform uitzicht en herkenbaarheid.