categorieonderwijs
opdrachtgeverKatholiek Onderwijs Deurne
locatieDeurne
ontwerpteamGAB architecten, studiebureau Forté, studiebureau Zenga
periodevoorontwerp
oppervlakte3640 m2
Fotocredit: GAB architecten

over het project

ST. RUMOLDUS

winnend wedstrijdontwerp

De bestaande basisschool St. Rumoldus omvat 3 schoolgebouwen. De site bevindt zich temidden een bouwblok en raakt met 2 gebouwen aan 2 straten, de Paulus Beyestraat en de Tirinusstraat. Het derde gebouw ligt centraal in het bouwblok en wordt niet herbouwd.
Het gebouw aan de Paulus Beyestraat is een oud klooster dat niet voldoet aan de eisen van een schoolfunctie en natuurlijk ook niet aan de hedendaagse (energie)normen. Dit gebouw wordt vervangen door een nieuwbouw met op het gelijkvloers een refter met sanitair en op de verdieping een turnzaal met kleedruimtes en sanitair. Via een fietstrap is de ondergrondse fietsenstalling in de kelder bereikbaar. Een onderdoorgang leidt naar het binnengebied.
Aan de Tirinusstraat bevindt zich een noodkerk die als turnzaal en refter wordt gebruikt. Daarachter liggen nog een paar klassen en sanitair. Deze gebouwen waren bedoeld om slechts tijdelijk te dienen en voldoen eveneens niet aan de hedendaagse (energie)normen. Hier komt dan ook een nieuwbouw met aan de straatzijde de directie en het secretariaat en op de eerste verdieping het leraarslokaal. De rest van het gebouw bestaat uit kleuterklassen en sanitair op het gelijkvloers en klassen voor de lagere school op de verdiepingen.