categorieontspannen
opdrachtgeverStad Geel
locatieGeel
ontwerpteamGAB architecten, studiebureau Forté, studiebureel Heedfeld, studiebureau Zenga
periodein uitvoering
oppervlakte8.120 m2
Fotocredit: GAB architecten

over het project

DE BOGAARD

De Bogaard is het grootste speelplein in Geel en wordt dagelijks intensief gebruikt. Een aantal zones zijn toe aan vernieuwing. Om het terrein beter te kunnen afstemmen op de vele en diverse gebruikers werd een algemeen inrichtingsplan opgesteld. De verschillende zones van het plan worden de komende jaren gefaseerd aangepakt. In een eerste fase is er gestart met de leerboerderij en de kleuterzone.

Dieren- en kleuterzone
Een aantal oude stallen worden afgebroken zodat er een zone ontstaat die een betere transparantie biedt. De bestaande leerboerderij krijgt achteraan een uitbreiding met schapenstallen en bergruimte. Hierbij vinden de dieren hun nieuwe weide. Er wordt een kleuterzone ingericht met een speelberg die een aantal openbare toiletten herbergt. Langs de dieren- en kleuterzone wordt een wandelroute voorzien die beide zones met elkaar verbindt.

Luifel
Het bestaande jeugdcentrum heeft een open binnenplein. Dit wordt overdekt met een luchtige luifel om zo een overdekte speelruimte te creëren zodat de kinderen van de speelpleinwerking zowel met regenweer als bij zeer warm weer, beschut buiten kunnen spelen.

Interne verbouwing
In het jeugdcentrum zijn zowel het jeugdhuis, kantoren van de jeugddienst en het jeugdhuis, sanitair, vergaderlokalen, keuken, repetitielokalen,... gevestigd. Al deze functies zijn in de loop der jaren in het gebouw ondergebracht waardoor de werking en organisatie momenteel niet optimaal verloopt. Het hele gebouw wordt gereorganiseerd om zo een betere werking te bekomen.